Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Een nieuw interieur: van moodboard tot accessoires

Om een nieuwe atmosfeer in je woonkamer te realiseren, denk je al snel aan grote verschuivingen. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms zit het hem juist in de kleine dingen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe accessoires of een andere tint voor je muur. Maar waar te beginnen en wat is van belang? In deze blog bieden we je graag enkele tips.

Begin met een moodboard
Neem allereerst uitgebreid de tijd om de nodige inspiratie op te doen. Overhaast dit niet omwille van snelle wijzigingen in het huis. Het is belangrijk om goed te bepalen wat je écht wilt. Daarnaast kan het ook gewoon een hele leuke tijd zijn! Pak de tijdschriften erbij, knip en scheur mooie ideeën uit en creëer je eigen moodboard. Tips nodig hiervoor? Ga naar de site van Woninginrichting Aan Huis, waar ze je in vier stappen handig op weg helpen. En als je dan toch gaat surfen online, kun je net zo goed even de digitale showrooms bekijken van winkels als KVIK, JYSK en de Kwantum. Print alles uit en plak het samen met je inspiratie uit de magazines op de muur. Betrek het gezin erbij en maak er zo een gezamenlijk (en vooral gezellig) project van!

Kies de juiste kleur
Welke kleuren zie je terugkomen in je moodboard? Is het al naar (ieders) wens? Dan is het tijd om de kleurstalen erbij te pakken van professionele verfmerken om te zien of ze al matchen en te bepalen welke kleuren er dicht in de buurt komen bij jullie wensen. Het belang van echte kwaliteit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Als de verf niet goed dekt, zal het niet lang meegaan. En dat is zonde van je geld. Wil je liever je muur niet verven maar toch de woonruimte van nieuwe tinten voorzien? Zoek je favoriete kleur(en) dan op in bijvoorbeeld nieuwe accessoires. Maak wel even een foto van je huidige muur- of behangkleur, zodat je zeker weet dat het zal matchen!

 Oog voor detail
Over accessoires gesproken, die zijn er in overvloed. Dat maakt een goede keuze niet altijd gemakkelijk. Wat is momenteel trending? De stylisten van Woonexpress hebben dit uitgezocht voor je en kunnen het volgende vermelden:

‘’Ga voor landelijke woonaccessoires met een klassiek gekruld wit fotolijstje op je dressoir. Of ga voor een speels effect door veel verschillende fotolijstjes aan je muur te plaatsen. Een andere must-have zijn kaarsen. Deze geven je woonkamer warmte en gezelligheid en passen door de vele maten en kleuren altijd bij je andere woonspullen. Een stolp bijvoorbeeld is op dit moment helemaal hip! Een spiegel is perfect om je woonkamer ruimtelijk te maken en een aantal kussentjes mag ook niet missen in je interieur. Je bank is niet af zonder kussens!’’

Laat je inspireren!
Ben je inmiddels al warm gelopen? Kom gezellig langs bij Woonboulevard Westpoort voor nog meer inspiratie. Er zijn momenteel volop aanbiedingen, dus wees er snel bij!

2024 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved