Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Wat te doen met groen (in je interieur)?

Het is al langer een trend, meer groen in je interieur. Ook deze herfst zie je het terugkomen in verschillende gedaantes. Een paar fraaie planten in huis is sowieso al niet meer weg te denken, maar nu nemen ook groen behang, verf en ‘groene’, duurzame, meubelen hun intrek. Hoe kun jij groen inzetten voor een sfeervol huis dit najaar?

Urban Jungle
Met groen haal je letterlijk en figuurlijk de natuur in huis. De kleur staat ook meer en meer voor duurzaamheid. Het populaire thema ‘urban jungle’ combineert de kleur met de andere betekenis van het woord. Zo zie je momenteel veel groen van planten, maar zie je ook ‘de natuur’ terugkomen in behang met een natuurprint, een groen geschilderde muur en door middel van rotan stoelen of duurzaam geproduceerde meubelen. Misschien komt dat laatste wel doordat we meer spullen willen die ons een goed gevoel geven. We willen weten waar ze vandaan komen en hoe ze worden gemaakt. Het helpt een handje mee dat deze meubelen niet meer exclusief geprijsd hoeven zijn, maar ook steeds voordeliger worden geproduceerd.

Terug naar toen
Verder zie je dat de groene kleur veel gecombineerd wordt met andere, vaak zachte aardetinten, stoffen als fluweel, en goudkleurige accessoires. Het doet denken aan de trends uit de ‘roaring twenties’ van de vorige eeuw die staan voor onvervalste Hollywoodglamour: sobere kleuren die in fel contrast staan met opvallende meubels en accessoires in ‘shiny’ tinten. Het beste van nu en een vleugje van vroeger, geven je huis een ‘nieuwerwetse’ uitstraling!

Ronde vormen
Nu je de kleur gecombineerd hebt met de glamour van weleer, missen we nog een najaarstrend die het geheel nog beter uit laat komen: ronde vormen om de strakke lijnen van het interieur te doorbreken. Ze zorgen voor een speels effect en dragen bij aan de ‘gezelligheid’ in huis dit najaar. Je kunt bijvoorbeeld een rond vloerkleed combineren met een ronde salontafel en een plant erop. Je ziet ook veel ronde eettafels, spiegels of kussens terugkomen. Een kleine aanpassing kan je interieur soms al heel anders laten ogen.

Kom langs
Ben je overtuigd en wil je graag meer inspiratie op doen? Bij Woonboulevard Westpoort helpen we je graag met advies over de laatste najaar trends. Parkeren is gratis!

2023 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved