Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Een Scandinavische look voor je slaapkamer?

De Scandinavische woonstijl is nog steeds trending topic in de wereld van lifestyle en wooninterieur. Je herkent deze stijl direct aan de witte basiskleur gecombineerd met tijdloze, natuurlijke materialen die rust en ruimte uitstralen. Daarnaast zijn kenmerken als warmte en duurzaamheid van groot belang. Wil je jouw slaapkamer deze look geven? Dat begrijpen wij wel! In deze blog meerdere tips.

Breng de natuur naar binnen
Groen- en blauwtinten zijn populaire kleuren binnen de Scandinavische woonstijl. Hiermee haal je direct de natuur naar binnen. Blauw is natuurlijk ook nog eens een rustgevende kleur, ideaal voor je slaapkamer. Om het natuurlijke effect extra te versterken, raden we je aan om planten toe te voegen aan het interieur. Zoals je misschien al weet zorgen zij voor een extra goede nachtrust, omdat ze de luchtvochtigheid op pijl houden en de lucht filteren. Uiteraard ben je vrij om het op detailniveau af te maken in je kamer door andere elementen als hout, steen, rotan en aardetinten toe te voegen!

Een witte basis
Zoals eerder vermeld is wit de basis tint voor ieder Scandinavisch interieur, zo ook voor jouw nieuwe, hippe slaapkamer. In combinatie met warme kleurtinten zorgt wit voor veel rust en een ruimtelijk gevoel. Daarnaast oogt het in zijn geheel ‘clean. Pas wel op dat het niet té klinisch wordt allemaal, en durf het te combineren met andere materialen, tinten en texturen. Je kunt zelfs zwart toepassen voor sterke contrasten, dit geeft gelijk meer body aan je kamer. Overigens kun je wit ook toepassen in je (laminaat) vloer, het liefst in combinatie met een natuurlijk of zachte kleurtint op de wanden.

Heldere contrasten
De kans is groot dat je veel wit toepast, maar dat wil niet zeggen dat je hier geen andere kleur aan kan toevoegen om een fijn en rustgevend paradijs te realiseren. Zo zorgt zwart bijvoorbeeld voor extra ‘body’ aan het geheel, en een pasteltint op haar beurt weer voor een meer romantische uitstraling. Wil je liever een wat chiquer geheel? Denk dan aan een metaaltint, wat ons betreft een zeer welkome afwisseling met hout, rotan en steen. Zo creëer je namelijk optisch gezien meer diepte en geef je de ruimte in zijn geheel meer levendigheid en sfeer.

Lekker nonchalant
Nog een klein voordeel voor de Scandinavische stijl, is het feit dat je het allemaal niet zo strak hoeft te houden. Zo zie je vaak dat het dekbed verre van strak is getrokken na het opstaan, maar juist wat rommelig en nonchalant met het dekbed is teruggeslagen. Ideaal toch? En bovendien goed voor je nachtrust, want dit scheelt je weer tijd in de ochtend.

Kom langs
Ook op het gebied van slaapkamers kun je terecht bij Woonboulevard Westpoort. Ben je geprikkeld maar wil je graag meer inspiratie opdoen? Laat je adviseren door onze experts. Parkeren is gratis!

 

 

 

 

 

2023 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved