Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Goede voornemens: meer ontspanning door je interieur?

Een nieuw jaar en decennium zijn aangebroken. Dé tijd om goede voornemens in de praktijk te brengen. De een wil meer sporten, de ander minder eten. De volgende wil graag meer ontspannen. Alle voornemens zijn even moeilijk om vol te houden. Maar wist je dat je interieur goed kan helpen met meer rust? Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Ontspanning door slapen
Ook al kan het op ieder moment, het begin van het jaar is bij uitstek het startschot om te beginnen met een frisse start. Veel mensen nemen zich voor om meer te ontspannen en quality time vrij te maken voor hun dierbaren. Rust in je lijf en hoofd zijn daarbij de basis. Een goede nachtrust wordt hierbij vaak genoemd. Een goed bed is hierbij essentieel. Het is zoeken naar de voor jou ideale combinatie tussen hoofdkussen, matras en bedbodem. Omdat dit nauw kan luisteren, is het goed om je in te laten lichten door een specialist in een winkel.

Opgeruimd staat netjes
Door het comfort te verhogen in het leefgedeelte van je huis, kom je meer tot rust en heb je meer ruimte in je hoofd voor de belangrijke tijd met je naasten. Dat begint vaak met simpelweg opruimen. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar de spullen in je interieur. Kunnen er meubels of accessoires weg? ‘Ontspullen’ kan bevrijdend werken en zorgt tegelijk voor minder onderhoud. Niet voor niks heeft het ‘minimalisme’ in deze steeds drukker wordende tijd aan populariteit gewonnen. Minder hebben staat volgens aanhangers gelijk aan meer rust.

Planten en kleuren
De ruimte die ontstaat door het verwijderen van het overbodige, kun je, uiteraard deels, invullen met nieuwe spullen. Dat kan met nieuwe meubels, maar denk ook aan planten. Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van planten in je huis, je stress vermindert. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens heel trendy. Verder is aangetoond dat ook kleuren invloed hebben op je humeur en gemoedstoestand. Zo is het met donkere kleuren moeilijker om opgewekt te blijven en geven lichtere kleuren je juist een energie-boost. Dit verschilt van persoon op persoon. De vraag is dus welke kleuren zorgen voor jouw ontspanning. Een kleuradviseur bij een woonwinkel kan dit goed voor jou in kaart brengen.

Frisse start met Woonboulevard Westpoort
Ben je toe aan meer ontspanning naast je drukke leven? En zie je kansen om dat voor elkaar te krijgen met een paar aanpassingen aan het interieur? Bij Woonboulevard Westpoort staan de specialisten klaar om je te adviseren over de mogelijkheden. Parkeren is gratis!

2023 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved