Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Tips voor een donkere en ‘dramatische’ slaapkamer

Als je de slaapkamer opnieuw wilt inrichten, is het belangrijk om uit te zoeken welke stijl bij je past. Zo moet je de kleuren en materialen bepalen die goed bij elkaar aansluiten. In deze blog geven we je graag diverse tips en inspiratie mee voor een stijlvolle, maar donkere slaapkamer

 Het juiste interieur
Een comfortabel bed is natuurlijk onmisbaar, en tegelijkertijd dé manier om een dramatisch effect te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het hoofdeinde van je bed, die kan het écht afmaken qua uitstraling. Sowieso moet deze bijpassend zijn of in ieder geval dicht bij de kleur van de muur liggen. Ga je voor een grijze achterwand? Dan is het mooi om een zwart bed te kiezen om voor het juiste contrast te zorgen. Zo bouw je je interieur in laagjes op en dit geeft de nodige diepte. Ga verder voor kleinere nachtkastjes en neem deze dan weer mee in een lichte of juist donkere houtsoort. Afhankelijk van de stijl die je verlangt!

Naast een kritische blik op het bed, is het ook een goed idee om donkere kussens en lakens te gebruiken met diverse prints. Uiteraard dient deze kleur goed aan te sluiten bij de belangrijkste tint van de slaapkamer. Echter ‘moet’ deze wel afwijken, wederom voor het diepte-effect. En heb je nog geen gordijnen in de kamer en je wilt een moderne uitstraling? Kies dan voor een jaloezie in een houtpatroon zoals bamboe!

Een ‘dramatische’ kleurkeuze
Om de slaapkamer verder nog een dramatische look te geven, gebruik dan als basis een donkere kleurtint. Wat ons betreft kun je het beste kiezen uit de volgende kleuren: zwart, antraciet, diep paars, mosgroen, donkerrood, donkerblauw, bruin of zwart. Combineer één van deze basiskleuren met een beige en lichtere tint en voeg voor een luxere uitstraling details toe zoals messing, brons, koper en goud. Zorgt direct voor een warmere sfeer!

In plaats van verf kun je natuurlijk ook kiezen voor behang. Ga in dit geval voor prints, donkere tinten en behang waar veel op gebeurt, bijvoorbeeld in een ton-sur-ton patroon. Waak ervoor dat je niet veel doorschiet hierin; behang bijvoorbeeld alleen de wand achter jouw bed. Je kunt trouwens ook een penseel of spons gebruiken om een mooi ontwerp te realiseren op je muur. Denk aan een ‘dip eye’ effect of schilder een lambrisering.

 Kom langs
Ook op het gebied van decoratie kun je terecht bij Woonboulevard Westpoort. Ben je geprikkeld maar wil je graag meer inspiratie op doen? Laat je adviseren door onze experts. Parkeren is gratis!

 

 

 

 

2023 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved