Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Maak van je badkamer je eigen spa

Opvallend is dat badkamers mooier en luxer worden. Het is niet meer alleen de plek om te douchen, maar, net als een spa, ook een ruimte waar je je terugtrekt om tot rust te komen. Je ziet dat de badkamer steeds meer een eigen, unieke stijl krijgt en bij het huis betrokken wordt. Met onderstaande trends zorg jij voor extra ontspanning in je huis! 

Industriële look
In de badkamertrends zie je al enige tijd de betonlook veel terugkomen. Zowel op de vloer, de wanden als in het sanitair. Deze uitstraling kan op de wanden gerealiseerd worden door een speciale waterdichte stuclaag aan te laten brengen. Niet goedkoop, maar gecombineerd met strakke witte wanden geeft het een stijlvol en modern effect. Er zijn natuurlijk ook tegels met deze look verkrijgbaar. Voordeel hiervan is dat je deze naast de muren ook door kunt leggen op de vloer. Wil je liever da basis in tact houden, denk dan aan betonnen meubels, alleen al een wastafel in deze stijl geeft de badkamer al snel een stoere en unieke uitstraling.

Gedurfde tegels
De grijze en industriële look wordt vaker gecombineerd met een opvallend betegelde muur. Daarbij gaat het zowel om de kleur (zoals de kleurvolle, geglazuurde terracotta tegel uit de Moorse bouwkunst), de vorm (denk aan mozaïek of de zeszijdige, hexagonale tegels uit Portugal), als de structuur (zoals tegels met een houtstructuur). Het mag tegenwoordig vooral wat uitbundiger. Je ziet bijvoorbeeld dat het wordt aangemoedigd om twee verschillende tegelpatronen te combineren, een op de wand en een op de vloer, en dat tegelstructuren worden doorgevoerd in de meubelen, zoals met de hout- en betonlook.

Open badkamer
De badkamer krijgt zoals gezegd steeds meer een eigen woonstijl, maar je ziet het sanitair ook terugkomen in de woning zelf. Dit idee heet een ‘open badkamer’.  Het idee is om de gesloten ruimte van een badkamer ‘open te breken’. Vaak wordt hierbij gekozen om een badkuip te plaatsen in de slaapkamer. Het liefst voor een raam om een lichter en ruimtelijker gevoel te krijgen dan in de badkamer zelf.

Make-over van je badkamer
Om je badkamer een nieuwe look te geven, hoef je deze niet altijd volledig te renoveren. Een make-over kan er al voor zorgen dat je weer met plezier je badkamer binnenstapt. Spiegels zijn hierin een goed voorbeeld. Deze worden groter en opvallender. Je ziet ze in allerlei vormen, maar populair zijn vooral grote ronde spiegels. Ze compenseren de strakke lijnen van de industriële look en geven de badkamer een open en speelse uitstraling.

Wat ook kan is een wand met waterdicht behang. Dit is speciaal ontwikkeld voor de vochtige ruimte. Ook hier is de ‘urban jungle’ trend, die we al eerder zagen in de woonkamer, doorgedrongen. Behang met een natuurprint in de vorm van bloemen of planten is ook hier erg populair. Door echte planten toe te voegen aan het interieur maak je het helemaal af.

Advies nodig?
Ben je toe aan een make-over van je badkamer of wil je gewoon inspiratie opdoen? Bij Woonboulevard Westpoort helpen we je graag met advies over de laatste badkamertrends. Parkeren is gratis!

2023 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved