Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Inspiratie voor jouw (nieuwe) badkamer

De ultieme plek om heerlijk uit te rusten en bij te komen na een lange werkdag. Je bank in de huiskamer? De stijlvolle bar aan je kookeiland? Toegegeven, ook deze plekken zijn comfortabel, maar wij hebben het over (tromgeroffel): de badkamer! Tijd voor een upgrade, maar geen idee waar te beginnen? Laat ons je verblijden met enkele trends op het gebied van sanitair.

Groene vingers
Je hoeft niet direct je spaarrekening leeg te halen, het zit hem soms (slechts) in het toevoegen van enkele details. Wat dacht je bijvoorbeeld van botanische elementen? Juist ja, maak je badkamer wat exotischer door planten toe te voegen. En verplaats nu niet lukraak wat groen uit de huiskamer richting de badkamer, want niet iedere plant is geschikt voor deze vochtige omgeving. Welke dan wel? Denk aan een cactus, varen of de zogeheten ‘gatenplant’.

Less is more
Wil je het liever zo strak en rustig mogelijk houden? Dan adviseren we een meer ‘minimalistische’ stijl en uitstraling. Een trend die vorig jaar al haar intrede deed, maar zeker ook de rest van dit jaar zal zegevieren. Deze stijl wordt gekenmerkt door fraaie vormgeving gecombineerd met strakke lijnen en vormen. De juiste steensoort is hierbij soms al het halve werk. Wel eens gehoord van ‘solid surface’? Dit is een duurzame steensoort die perfect past bij deze stijl. Hij heeft een gladde structuur en nauwelijks tot geen poriën. Verder is deze soort erg hygiënisch in gebruik en makkelijk schoon te maken, omdat hij geen naden heeft.

Tegeltje, tegeltje aan de wand
Tot slot willen we je graag nog wat tegeltrends meegeven. Zeer bepalend voor een goede basis. Wat ons opvalt, is dat er steeds vaker wordt afgeweken van de standaard vierkante en rechthoekige varianten, om zo meer ruimte te bieden voor hexagon- en visgraattegels. Hexagontegels zijn zeshoekig en worden tegen elkaar aan geplaatst als een mozaïek. Deze krijgen de beste uitstraling in een matte kleur, zoals mint. Visgraatvloeren zien we al langer in woonkamers, maar de tegelvariant in de badkamer vindt steeds gretiger aftrek. Eenmaal tegen de muur aan bevestigd, geeft dit een bijzonder motief. Vind je het te gewaagd om dit door je hele badkamer door te voeren? Focus je dan op een klein onderdeel, als mooi detail in het geheel. Denk bijvoorbeeld aan het nisje in de douche.

Extra inspiratie nodig?
Kom gezellig langs bij Woonboulevard Westpoort voor nog meer inspiratie. Wij hebben diverse experts op het gebied van sanitair. Loop eens binnen bij Sanisale.com, Kvik of Jysk. Deze experts helpen je graag verder op weg bij het realiseren van jouw droom badkamer!

Zien we je snel?

2024 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved