Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Je slaapkamer ‘hitte’ proof: onmogelijk?

Ramen wagenwijd open, dekens en lakens op de grond, en nóg badend in het zweet wakker worden ’s nachts. Geloof ons, je bent momenteel niet de enige. Het blijft lastig om in je slaapkamer te ontsnappen aan de warmte, tenzij je de luxe van airconditioning hebt natuurlijk. Wel zijn er genoeg manieren om het in z’n geheel een koelere uitstraling te geven en daarmee (hopelijk) draaglijker te maken. Het zit voor een deel ook tussen onze oren, nietwaar? In deze blog dragen we je graag enkele tips voor!

Een ‘cool’ gevoel
Na een lange en warme dag op kantoor en vervolgens een zwoele avond in de tuin of op de bank, wil je niets liever dan ’s avonds in een koel bed duiken. Wat qua gevoel in ieder geval al enorm kan helpen, is het toepassen van lichte kleuren met bijvoorbeeld een blauwe ondertoon. Waarom? Blauw associeer je al snel met verkoelende elementen als water en lucht. Hoe dit toe te passen in je slaapkamer? Denk aan je dekbedovertrek, accessoires of muurverf/behang. Schroom hierbij niet om genoeg wit te gebruiken voor een extra zomers effect! 

Een beetje groen doet wonderen
En dan hebben we het in dit geval over beplanting. Wist je dat een paar planten in je slaapkamer je nachtrust al aanzienlijk kan bevorderen? Dat kan iedereen momenteel wel gebruiken lijkt ons. Zo zorgen de aloë vera of sanseveria bijvoorbeeld voor verkoeling en extra zuurstof. Alle beetjes helpen! Mocht je behoefte hebben aan een meer tropische uitstraling, denk dan aan een palm kamerplant of zelfs een bananenplant. Vergeet ze alsjeblieft niet genoeg water te geven!

Door op deze manier je kamer een meer natuurlijke uitstraling te geven, leidt dat hopelijk ook een beetje af van de hitte. Zeker in combinatie met lichte en blauwe kleuraccenten door het interieur of beddengoed, zoals beschreven in de vorige alinea.

Aan de slag!
De zomer is nog in volle gang, diverse warmterecords zijn al verbroken en wie weet hoe lang hij nog zal duren. Ga daarom lekker aan de slag met jouw slaapkamer en voorzie deze van een frisse, ‘koelere’ uitstraling.

Mocht je er niet uitkomen in je zoektocht online, nodigen we je graag uit om langs te komen bij Woonboulevard Westpoort. Het is dichterbij dan je denkt! Pal naast de A5 met volop parkeergelegenheid.

Zien we je snel?

2024 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved