Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Een duurzame badkamer: waar te beginnen?

We zijn steeds vaker op zoek naar manieren om ons huis te verduurzamen. Naast het belangrijke effect op het milieu, is dat ook interessant voor de portemonnee. Je kunt op lange termijn veel geld besparen op de energie- en waterrekening. Nu denk je misschien eerst aan zonnepanelen op het dak of een warmtepomp in huis. Nuttige producten inderdaad, maar wist je dat je ook de badkamer ‘duurzaam’ kan maken? In deze blog enkele tips specifiek voor deze ruimte!

Besparing in verlichting
Het is algemeen bekend dat het gebruik van ledlampen een energiezuinige oplossing is om je badkamer te verlichten. Ze gaan langer mee dan spaarlampen, kosten minder energie en zijn ideaal voor sfeerverlichting. Tel uit je winst! Er zijn tal van manieren om het toe te passen in je badkamer. Een fraaie en moderne manier wat ons betreft, is een spiegel met ingebouwde ledverlichting. Zeker als het volledig rondom wordt verwerkt, biedt het de perfecte uitstraling. Zo valt de eerste aanblik van jezelf in de spiegel ’s ochtends vroeg misschien minder tegen dan normaal.

Duurzaam sanitair
Het aanbod van duurzaam sanitair en de variatie hierin wordt steeds groter. Zo kun je je huidige kranen vervangen door handige waterbesparende varianten. Deze kranen verbruiken veel minder water, zonder waterdruk te verliezen. Onder de douche merk je er dus helemaal niets van. Daarnaast zijn toiletten steeds vaker voorzien van een tweedelig (en daarmee waterbesparend) reservoir, met een spoeling van drie liter en van zes liter. Of denk aan een spoelrandloos toilet, wat het veel gemakkelijker maakt om schoon te maken. Scheelt water én schoonmaakmiddel!

Van natuursteen tot keramiek
Om het milieu nóg minder te belasten, kun je het beste duurzame materialen als natuursteen, hout of glas gebruiken. Denk daarnaast ook aan keramische tegels, die bovendien voor een mooie uitstraling kunnen zorgen. Keramiek is niet de goedkoopste optie. Houd daarom de sites van onze winkels in de gaten voor actuele aanbiedingen, zoals Sanisale.com, KVIK en JYSK. Of kom gezellig langs bij Woonboulevard Westpoort voor advies op maat.

Wie het kleine niet eert…
Naast de wat grovere, fysieke wijzigingen in je badkamer, kun je ook denken aan meer eenvoudige, kleinere zaken om je badkamer duurzaam te maken. Zo draag je al snel een steentje bij aan het milieu door een waterbesparende douchekop of milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. En wist je dat je door één minuut korter douchen al zo’n 6.000 liter water per jaar bespaart?

Genoeg opties dus om het verblijf in je badkamer nóg duurzamer te maken!

2023 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved