Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Dag zomer, Hallo herfst!

We beleven nog enkele fijne ‘nazomerdagen’, maar officieel is de herfst natuurlijk al begonnen. Hoewel deze periode vaak gepaard gaat met kou en nattigheid, heeft het ook haar charmes. Knus voor de buis met de kachel aan, het aftellen richting de feestdagen, noem maar op. Voor je het weet is het alweer herfstvakantie! Misschien jeuken jouw handen ook om je interieur aan te passen. Kun je wat tips gebruiken? Lees dan verder!

Een beetje kleur in huis
De BBQ-sessies in de tuin zullen plaatsmaken voor gezellige diners thuis met vrienden en familie. Om de kou van buiten zo snel mogelijk van je gasten af te slaan, wil je ze graag onthalen in een warme setting. Zonder direct de kachel aan te zetten, bereik je een hoop door het kleurgebruik in je interieur. Zo krijg je eenvoudig een gemoedelijke, warme sfeer in huis door zachte en zoete kleuren te vervangen voor aardetinten en kleuren zoals terracotta en bruin. Daarnaast geven natuurtinten als ecru je interieur direct meer rust en sereniteit. Wil je het liever wat luxer de komende periode? Denk dan aan fraaie brons- en goudaccenten.

Om het écht af te maken in je woonkamer, kun je niet om een mooi vloerkleed heen. Kleine tip: Oosterse tapijten zijn tijdloos en passen perfect bij de herfstperiode. Maak het af met kussens op de bank voorzien van exotische tinten en enkele mooie plaids.

Recyle & Upcycle
De herfstperiode is ideaal om te resetten. Uiteraard qua financiën (na de vaak dure zomervakantie), maar ook voor je persoonlijke energielevel en mentaliteit. Even een stapje terug en wat bewuster leven. Speelt het onderwerp ‘duurzaamheid’ al een rol in je leven? Zo niet, dan kun je er al eenvoudig en klein mee beginnen door middel van je interieur. Gebruik om te beginnen zoveel mogelijk eerlijke materialen. Denk aan een hout, bamboe, riet, rotan, natuurlijk stoffen zoals wol, katoen, vilt en plastic. Kies je voor hout? Zorg er dan voor dat het een FSC-keurmerk heeft; dit betekent dat het volgens de strengste eisen van natuurbescherming is geproduceerd. Of heb je weleens aan sneldrogend krijtverf gedacht in plaats van standaard muurverf? Een stuk milieuvriendelijker en biedt dezelfde kwaliteit.

Vergeet niet de zolder te checken of je oude(ere) meubels of accessoires nieuw leven in kan blazen. Genoeg opties, dus aan de slag!

Durf te combineren!
Je bent snel geneigd om je meubels op elkaar af te stemmen qua vorm en materialisatie en zo één interieurstijl te hanteren. De trend van nu leent zich er echter perfect voor om het over een andere boeg te gooien. Je kunt prima meerdere stijlen in een en dezelfde ruimte combineren, ook wel een ‘eclectisch interieur’ genoemd. Mix bijvoorbeeld stoer met soft, vintage met modern of nog specifieker; houten meubels met metalen details.

Durf je het aan? Vergeet in dat geval niet om de kleurtinten van de diverse materialen met elkaar te matchen. Op die manier creëer je alsnog de nodige eenheid in je kamer!

Kom langs voor inspiratie
Ben je benieuwd naar nog meer actuele interieurtrends? Of laat je je graag informeren en inspireren door experts? Kom dan langs bij Woonboulevard Westpoort. Parkeren is gratis!

2024 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved