Vragen of opmerkingen? Neem contact op

De keukentrends voor 2019: nu al?

Ja, absoluut! Voor je het weet is het namelijk al zo ver en dan ben je tenminste goed voorbereid. Alle grote producenten en leveranciers zijn de diverse trends in ieder geval al volop aan het promoten op verschillende beurzen. Alles gecategoriseerd in luxe, comfort en kookgemak. Wij zetten er graag enkele op een rij voor je.

Modern-klassiek
Laten we beginnen met de meest opvallende wat ons betreft; de terugkeer van de ‘New Classic’ stijl. Deze modern-klassieke stijl doet de jaren ’70 en ’80 herleven en bestaat uit rijke materialen en kleuren als groen, blauw en bruin. Matte, donkere materialen worden binnen deze trend gecombineerd met hout en de warme kleur goud. Voel je komend jaar dus niet bezwaard om te genieten van de luxe van goudaccenten.

Niet onbelangrijk trouwens; op matte oppervlakken worden geen vingerafdrukken achtergelaten. Ook vlekken of krassen kunnen eenvoudig weggewerkt worden. Ideaal!

Verborgen keuken?
Ja, je leest het goed. De verborgen keuken is trending en zal in 2019 steeds meer te zien zijn in diverse huishoudens. Bij deze trend is de keuken geïntegreerd in de woonkamer. Door middel van een schuifwand kun je hem tevoorschijn halen en weer weg stoppen. Binnen deze trend kun je ook denken aan diverse apparaten die verstopt of verwerkt zitten in de keuken. Zoals het Bora afzuigsysteem, die subtiel is gemonteerd in het werkblad vlak naast het fornuis.

Stoer marmer
Marmer is en blijft een populaire keuze. Niet alleen voor badkamers en interieurstyling, maar ook steeds meer voor de afwerking en achterwand van de keuken. En het mooie is, dat er steeds meer kleur in terug mag komen. Er zijn al diverse kleuren beschikbaar; denk aan roodtinten, groentinten en zwarttinten. Als je een van deze tinten combineert met nerven die sterk contrasteren met de kleurstelling, krijg je een prachtig en luxe effect!

Minimalistisch & natuurlijk
Tot slot nog een inkijkje in het kleurgebruik voor het komende jaar. Minimalisme en rust zullen de ‘key words’ worden op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan een ton-sur-ton uitvoering of juist een volledige uitvoering in één kleur. Dit creëert een rustige uitstraling, zonder saai te worden. Je kunt dit natuurlijk nog extra opleuken door de juiste details en accessoires toe te passen.

Ook keukens met groene, natuurlijke tinten en daarmee een warme sfeer zijn erg populair. In combinatie met hout- en grafische elementen, krijg je al snel een mooie, landelijke uitstraling. En voor een extra natuurlijk effect voeg je daar nog enkele planten aan toe. Zo wordt je keuken meer dan alleen een plek om te koken. Je komt er echt tot rust!

Kom langs voor inspiratie
Ben je benieuwd naar nog meer keukentrends? Of laat je je graag informeren en inspireren door experts? Kom dan langs bij Woonboulevard Westpoort. Parkeren is gratis!

2024 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved