Vragen of opmerkingen? Neem contact op

De trends van 2019: sneak preview!

Het duurt niet lang meer voor we weer kunnen proosten op het nieuwe jaar. Onder het genot van oliebollen, vuurwerk en champagne is oud en nieuw het perfecte moment om samen met partner, vrienden en familie terug te blikken op afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het volgende.  Al goede voornemens? Speciaal voor de trendspotters onder jullie hierbij alvast enkele suggesties op het gebied van interieur!

Min + Min = Plus
We zijn tegenwoordig allemaal druk, nemen meerdere rollen aan en zijn hiertussen continu aan het switchen. En deze trend zien we ook steeds meer terug in het interieur, door het toepassen van contrasten en het creëren van tegenpolen. Zacht versus ruw, mannelijk versus vrouwelijk, rond versus vierkant etc. Dit zagen we eerder dit jaar al terug bij de woontrend ‘colorblocking’ en zal zich dus ook in 2019 voortzetten. Denk aan een combinatie van twee kleuren op de muur (koele en warme tint), of een rond vloerkleed bij een rechthoekig bed en bijvoorbeeld een velvet stoel bij een industriële tafel. 

Beetje kleur doet wonderen
Over kleurcombinaties gesproken, deze zullen het komende jaar steeds gewaagder worden. Verrassende nieuwkomers hierbij zijn donkerpaars, beige en goud, welke de modewereld al wat langer domineren. Goud als accentkleur is overigens perfect te combineren met andere kleuren!

Naast deze nieuwkomers zul je ook steeds meer pasteltinten terugzien in het huishouden. Hierbij maakt ‘zoet-roze’ plaats voor lila en ‘peach’. Deze laatste mag overigens ook in een donkere tint worden toegepast. Zo is ‘terra peach’ een nieuwe trend waar perzikachtige-, zalmroze- en oranjetinten gecombineerd worden met elkaar. Overigens zijn er naast deze nieuwkomers en pasteltinten ook genoeg ‘blijvers’ waar je volgend jaar uit kan kiezen, zoals de kleuren groen, mosterdgeel en (kobalt)blauw. Eigenlijk biedt 2019 dus genoeg kansen op kleurgebied! 

De kersen op de taart
Wil je het echt tot in de puntjes perfect krijgen in huis? Dan is een aantal items simpelweg onmisbaar.  Zo is ‘velvet’ (fluweel) helemaal hot and happening, ook voor het nieuwe jaar. Denk aan velvet stoelen, poefen, banken en kussenslopen. En wees daarnaast vooral niet te bescheiden met het creëren van je eigen, groene oase in huis. Hoe meer planten, hoe beter! Ook hier geldt: varieer vooral lekker tussen verschillende soorten en groottes en zet deze dicht bij elkaar. Verder wat woonaccessoires betreft blijven we veel vloerkleden zien. Deze beperken zich gelukkig niet langer tot de vertrouwde interieurkleuren groen, grijs, crème en blauw die we voorheen veel zagen. De laatste tijd zien we ook steeds vaker andere kleuren hun opmars maken, zoals geel, oudroze en ‘clay’.

Kom langs voor inspiratie
Zoals gezegd is dit slechts een sneak preview. Benieuwd welke trends je nog meer kan verwachten in 2019? Kom dan langs bij Woonboulevard Westpoort. Parkeren is gratis!

2024 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved