Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Drie kersverse badkamertrends voor 2019!

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang en bijzonder fris van start gegaan. Het liefst blijf je nog een half uur langer onder de wol als je wekker weer gaat, of lig je graag uren te genieten van een warm bad. En als je dan kiest voor dat laatste, dan kun je dit ontspannen gevoel versterken door de juiste inrichting en decoratie. Ook toe aan verandering op dit gebied? Dit jaar staat bomvol nieuwe trends en stijlen. In deze blog zetten we graag drie van onze favoriete badkamertrends op een rij voor je.

Kleurrijke omgeving
Zie jij jezelf al in jouw eigen comfortabele ligbad genieten van een ruimte vol kleurcontrasten? Het antwoord is waarschijnlijk ‘nee’, maar geloof ons, het kán dit jaar en is daarmee ook gelijk onze eerste tip. Trendkleuren als blauw, groen, bruin en roze zijn namelijk doorgedrongen tot in de badkamer. Blauw en groen zijn de perfecte kleuren om rust te creëren, en zacht-roze brengt op haar beurt weer een verrassende, moderne en (bovenal) warme sfeer aan je badkamer. Je ziet waarschijnlijk direct een retro jaren ’80 omgeving voor je, maar dat hoeft niet. Je kunt er namelijk ook een fraaie, moderne twist aan geven door mat zwarte en gouden accenten toe te voegen aan het geheel.

Haal de natuur naar binnen
Het kan sowieso nooit kwaad wat meer natuur in huis te halen, en dat mag tegenwoordig zelfs helemaal doordringen tot in de badkamer. Zo nemen natuurlijke materialen als (grof) hout, marmer en natuursteen een belangrijke plek in de nieuwste badkamertrends. Maar misschien heb je al een goede basis en zoek je nog naar fijne, natuurlijke details om het af te maken. Denk dan aan accessoires zoals klei, sponsen, rotan en planten. Deze botanische sfeer kun je overigens extra kracht bijzetten door de unieke zeeppompjes uit de collectie van Meraki. Heb je behoefte aan meer luxe? Combineer deze natuurlijke setting dan met een grote inloopdouche inclusief sunshower, het liefst ook voorzien van een gouden of koperen kraan. Alsof je je in een 5-sterrenhotel waant!

Bigger is better?
Een ruime badkamer is helaas niet voor iedereen weggelegd. Niet getreurd, want zelfs bij kleine badkamers kun je de illusie van ruimte creëren. Een trend die we vorig jaar al zagen opkomen, en dit jaar een enorme vlucht zal nemen. Maar waar te beginnen? Zorg allereerst voor veel licht(inval). Denk hierbij aan het plaatsen van grote ramen en de juiste verlichting op de juiste plekken. Zo kun je bijvoorbeeld extra lichteffecten toevoegen onder je badkuip, wat de badkamer in zijn geheel meteen een moderne uitstraling geeft. Daarnaast is het aan te raden om grote spiegels op te hangen, en deze mogen wat ons betreft zelfs doorlopen van de een op de andere muur. Hierdoor oogt de badkamer direct veel ruimer!

Kom langs
Ben je geprikkeld maar wil je graag meer inspiratie op doen? Laat je adviseren door onze experts bij Woonboulevard Westpoort. Parkeren is gratis!

 

 

2024 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved