Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Het voorjaar is een feit! Tijd voor een make-over?

We kunnen eindelijk de winter van ons afschudden. Het is ’s ochtends misschien nog fris wakker worden, maar het licht schijnt al eerder naar binnen en overdag stijgen de temperaturen langzaamaan hoger op. Met het aanbreken van de warme lenteperiode heb je vast volop energie om je interieur te restylen. Wij in ieder geval wel. Hierbij enkele tips om de lente naar binnen te halen.

 Tropische taferelen
Iedereen verlangt regelmatig naar warme, zonnige oorden. Zeker in Nederland, waar het over het algemeen grijs, grauw en koud is. Wat ons een groot plezier doet, is het feit dat dit verlangen steeds vaker fysiek tot uiting komt in het interieur. Denk allereerst aan tropische planten zoals palmen, cactussen en vetplantjes of in het bijzonder een Monstera deliciosa (ook wel gatenplant genoemd). Maar bij een tropische sfeer hoort natuurlijk ook een kleur. Zo is okergeel een vrolijke, warme kleur die met veel andere kleuren is te combineren. Dit kun je doorvoeren in kaarsen, plaid en potjes bijvoorbeeld. Perfect voor een zomers sfeertje thuis!

Wil je ook een tropische sfeer in huis maar durf je nog niet je volledige interieur om te gooien? Kies dan voor één groot gebaar, zoals een stuk muur met palmbehang of een paar tropische planten verzameld bij elkaar in de hoek van je kamer. Zo hoef je niet alles te veranderen en komt de stijl toch krachtig naar voren.

Een gezellig paasfeest
Om alvast vooruit te lopen op 21 en 22 april: een stijlvolle paastafel is natuurlijk nooit weg! Dat begint wat ons betreft met een mooi, katoenen tafelkleed, met of zonder print. Vanuit deze basis adviseren wij mooie houten onderborden en een servies dat past bij het tafellinnen. En de feesttafel is eigenlijk pas compleet met mooie vazen, katoenen servetten met servetring, kaarsen in voorjaarskleuren en terracotta of zinken bloempotjes. Afhankelijk van de grootte van je tafel kun je daar nog blauwe druifjes, narcissen of bloesemtakken aan toevoegen voor een extra natuurlijk en feestelijk effect!

Maak het persoonlijk
Klinkt misschien gek, want jouw eigen samengestelde interieur is al snel jouw persoonlijke smaak, nietwaar? Wij doelen dan ook meer op het detailwerk, zodat het écht eigen wordt. Zo is het dit voorjaar een trend om een zogeheten ‘gallery wall’ samen te stellen: een wand met diverse, mooie foto’s, posters of schilderijen bij elkaar. Zorg ervoor dat ze allemaal dezelfde lijstjes hebben maar het liefst wel verschillende groottes, zodat er een mooi mozaïek ontstaat. Om het geheel iets meer body te geven, kun je hier nog één of twee smalle, zwevende planken aan toevoegen, waar je bijvoorbeeld een speciaal gedichtje, een mooie krans of in elkaar gevouwde huisjes op plaatst.

 Kom langs
Ben je geprikkeld maar wil je graag meer inspiratie op doen? Laat je adviseren door onze experts bij Woonboulevard Westpoort. Parkeren is gratis!

 

2024 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved