Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Sfeervolle verlichting voor de kinderkamer

Het is en blijft een magische combinatie: kinderen en verlichting. Vanaf de geboorte zijn ze gefascineerd door iedere lichtvorm; van kleine schitteringen tot grote lichten, en het liefst in diverse kleuren. Voor de kinderkamer kun je oneindig variëren hierin, er is namelijk volop keus op dit gebied. Het belang van goede verlichting voor de kinderkamer hoeven we je niet te vertellen. Wel geven we je graag wat tips en actuele trends mee, om het sfeervol in te richten op dit gebied.

Een dimmer doet wonderen
Als je ’s avonds voor het slapen gaan even bij je kind wilt kijken, dan wil je natuurlijk niet het felle licht aanzetten in de kamer. Een dimmer is dan de perfecte uitkomst om toch nog iets te kunnen zien. Ook voor bijvoorbeeld nachtvoeding is gedimd licht belangrijk zodat je het dag/nachtritme van het kind niet verstoort.

Bij de commode echter is het juist van belang om gericht licht (van bovenaf) te hebben, zodat je een goed beeld hebt van wat je doet. Een wandplankje met daaronder een spotje doet soms al wonderen. Let er wel op dat je deze dan zijwaarts afstelt, en dus niet direct in de ogen van je kind.

 Speelse lichtelementen
Om een gezellige en speelse uitstraling te geven aan een baby- of kinderkamer kun je eindeloos variëren in lichtvormen. Denk aan figuurlampen, verlichte letters, lichtslingers en leuke lampionnetjes. Mocht je iets meer ruimte hebben, adviseren we om verlichting aan te schaffen met een projectorfunctie. Hiermee kun je bijvoorbeeld een superheld of tekenfilmfiguur afbeelden op de muur of het plafond. Dit kan statisch of zelfs bewegend.

Maar misschien heb je juist meer behoefte aan een beetje nostalgie in de kamer van je kind. Dan kan een lamp met een vintage look uitkomst bieden. Of wil je liever een wat stoerdere uitstraling, passend bij de rest van je huis? Denk dan aan een industriële hanglamp, wandlamp of – helemaal volgens de huidige trends – zogenoemde draadlampen. Geef je creativiteit vrij spel, het hoeft natuurlijk niet volledig in dienst van het kind te staan!

Groei met het kind mee
Als het kind al wat ouder is, groeit de inrichting van de kamer natuurlijk mee. Op het gebied van verlichting is een wandlamp bij het bed een aanrader, zodat je goed kan voorlezen. Of je bevestigt een klein lampje vast aan het bed, welke bovendien makkelijk te bedienen is, zodat hij of zij nog even mag lezen of spelen voor het slapen gaan. Wanneer het kind zindelijk wordt/is, kan een mobiel lampje ook nog een handige toevoeging zijn, om deze mee te nemen naar de badkamer.

Overigens, omdat het kind nu wat ouder is – en steeds meer een eigen mening krijgt – kun je er natuurlijk ook voor kiezen om samen een nachtlampje uit te zoeken waar hij of zij zich prettig bij voelt.

Kom langs
Ook op het gebied van verlichting kun je terecht bij Woonboulevard Westpoort. Ben je geprikkeld maar wil je graag meer inspiratie op doen? Laat je adviseren door onze experts. Parkeren is gratis!

 

 

 

 

 

2023 © Woonboulevard Westpoort | Dichterbij dan je denkt - All Rights Reserved